Sulphur
Sulphur D30 is een homeopathisch middel, dat ik voorschrijf bij diverse huidaandoeningen en om de leverontgifting te stimuleren. De vacht is erg droog , vaak is er sprake van langdurig haaruitval en de dieren hebben jeuk.
Daarnaast hebben ze vaak een rode tot werkelijk vuurrode huid. Bij witte honden zie je de roodheid door de haren heen. Na het zwemmen of wassen hebben ze nog meer jeuk. Water verergert de huidklachten.
Aangezien veel dieren, die bij mij op consult komen vaak langdurig reguliere medicijnen hebben moeten slikken, heeft hun lever wel wat te verwerken gehad. Vaak reageren deze dieren niet meer zo goed op medicatie. Als ze dan ook nog bovenbeschreven huidklachten hebben, schrijf ik sulphur (naast andere homeopatische of voedingssupplementen) voor. 

Verkrijgbaar als pot met 10 gram globuli. (dat zijn zeer kleine korreltjes, niet te verwarren met granules,wat kleine korrels zijn)

Dosering:
Afhankelijk van de aandoening:
Hond: 2x daags 10-15 glob.
Kat: 2x daags 5-10 glob.
Deze globuli het liefst 5 á 10 minten voor of na het eventueel eten geven.
Let op: er kan een verergering van de klachten optreden. In dat geval 1 dag niets geven en de dag erna met de halve dosering verder gaan. Bij aanhoudende verergering stoppen. Persoonlijke begeleiding door een dierenarts is dan nodig.

Bij het flesje Sulphur met de 10 gram globuli, dat voldoende is voor zeker 3 maanden, wordt een spuit geleverd. Door de korreltjes met water in een eierdopje op te lossen, is het gemakkelijk in de spuit op te zuigen en in de mond toe te dienen.  
Bezig met laden...