Vitamine-C:Plantina-Vit-C-1000
Vitamine C vind ik een erg belangrijk Vitamine met heel veel goede effecten. Dit Vitamine (zuur) wordt met de urine uitgescheiden en zorgt er voor dat de urine zuurder wordt. Als er sprake is van een beginnende blaasontsteking,schrijf ik Vitamine C voor.
Bij katten komt blaasgruis ten gevolge van struviet kristallen veel voor. Door deze natuurlijke Vitamine C te geven wordt de urine zuurder. De struvietkristallen lossen op in een zuur milieu. Door het geven van Vitamine C kunnen de struvietkristallen oplossen en gemakkelijker met de urine worden uitgeplast.Verkrijgbaar in een pot met 150 of 350 tabletten.


Dosering:
Hond: 1-3 tabletten per dag, met het eten
Kat: 1/2 -1 tablet per dag, met het eten.

Bij een blaasontsteking start ik bij een kat meestal met 1 a 2 tabletten per dag. De Vitamine C wordt uitgescheiden met de urine en is zuur. Bacteriën, die de blaasontsteking veroorzaken, houden meestal niet van een zure omgeving. Zij gaan dood en op die manier verdwijnt de blaasontsteking. Als de urine er weer goed uitziet, gaat u nog 2 á 3 dagen door met 3 tabletten per dag. Vervolgens bouwt u af naar 1 tablet per dag en stopt na ongeveer een week. 


Indicaties:
-ondersteunt immuunsysteem
-ondersteunt tanden
-ondersteunt botten
-voor behoud van gezonde huid
-rol in functioneren van de zenuwen
-levert bijdrage als anti-oxidant